Winkelmand

Vóór 15.30 uur besteld is dezelfde dag verzonden – Gratis ophalen in de showroom – Boven de € 50,- (NL) & € 75,- (BE & DE) gratis verzending

Berdy
CEO & Founder

Ik ben Berdy, oprichter en eigenaresse van Florence Beauty and Nails. In 1987 volgde ik zelf een opleiding tot nagelstyliste om bij mijzelf mooie nagels te maken. Toen mijn zusjes, vriendinnen en buurmeisjes dat zagen wilden zij dat ook. Zo kreeg ik het naast mijn drukke kantoorbaan van 40 uur steeds drukker.

De dames belden mij regelmatig op en vroegen: ‘Berdy, kom je een wijntje drinken? En neem je je beautycase mee?’ Zo ging ik alle avonden en weekenden naar de dames om hun nagels mooi te maken. Dit deed ik gratis, maar mijn producten raakten op en die moest ik ook opnieuw aanschaffen én dus betalen. Zo doende besloot ik om voor mijn behandelingen geld te gaan vragen. Op een gegeven moment verdienden ik in de avonden en weekenden meer dan met mijn kantoorbaan, dus ik nam ontslag en opende ik in 1987 mijn eerste nagelboutique in Wijchen.

Van het industriepark in Wijchen verhuisde ik in 1991 naar hartje centrum waar ik meteen een flinke groei doormaakte. Omdat er geen nagelstylistes waren in die tijd, leidde ik mijn eigen personeel op.  Iedereen had een grote passie voor nagels en iedereen hield ervan om persoonlijk contact te hebben met onze klanten. De klanten gingen altijd héél blij de deur uit.

In 1991 opende ik een filiaal in Nijmegen en in 1992 in Arnhem. Om aan personeel te komen gaf ik op zondag opleidingen. Dames met talent konden bij mij meteen aan de slag. Ik zelf deed mee aan verschillende kampioenschappen. Jaren op rij werd ik eerste of tweede op de Europese en Nederlandse Kampioenschappen. Tijdens het kampioenschap in Düsseldorf zag ik Tony Cuccio staan, een zeer succesvolle man in de nagelbranche. Hier wist ik zijn visitekaartje te bemachtigen en maakte ik een afspraak met hem om zijn bedrijf in the States te bezoeken. Vol spanning vloog ik naar Amerika, waar hij me opwachtte op het vliegveld. Tony gaf mij mooie adviezen om mijn visie en dromen na te kunnen jagen.

Hier opvolgend verkocht ik mijn studio’s in Nijmegen, later Arnhem en uiteindelijk ook Wijchen. Met dat geld begon ik in 1995 de groothandel. De groothandel werd alsmaar groter waardoor we uit ons jasje groeiden. In 2003 verhuisden we naar ons huidige pand op de Kelvinstraat 7 in Wijchen.

Dankzij deze stap hebben we het merk kunnen laten groeien tot wat het vandaag de dag is. We hebben meerdere leslokalen, hebben een fijne ruimte gecreëerd waar zowel de cursisten als modellen kunnen genieten van een heerlijke lunch, de showroom is gemoderniseerd, en wanneer je binnenstapt in de ontvangsthal word je omarmt met het ware Florence gevoel.

Nu, 35 jaar later, blik ik met trots terug op prachtige jaren en kijk ik uit naar de mooie jaren die nog komen gaan. I give every woman a step on my stairs to succes. Samen met mijn petekind Jet Hijmans als directeur aan mijn zijde en mijn geweldige team, hoop ik nog heel veel mensen de schoonheid van het nagelvak te leren.

Selecteer een Afleverpunt